Achter eten gaat veel meer schuil dan alleen onszelf brandstof geven.
Wij kennen talloze emotionele en gezondheidsbehoeften waarin we met ons eten al dan niet voorzien.

Zolang we eten zien als een instrumenteel antwoord op een ervaring van leegte of behoefte, stellen we ons open voor allerlei: vervullers, vervuilers en semi-vervullers.

Op welke manier kunnen we belemmerende voedingspatronen ontwikkelen en doorbreken? Welke rol speelt onze cultuurlijke omgeving daarbij? Als we kunnen ontdekken wat er onder onze relatie met voeding ligt, kunnen we toegang krijgen tot onbewuste delen in onszelf. Zodoende hoeven we ons niet langer te vullen met wat ons niet voedt, en kunnen we leren aannemen wat we werkelijk nodig hebben.

Wat heb je echt nodig? Waar krijgt je energie van? Wat maakt je productiever? Is goed voedsel niet voor iedereen verschillend?

Hoe zou het eruit zien als we voedsel kunnen verbinden met onze persoonlijke doelen? Denk aan voeding gericht op preventie tegen ziekte, gezonder willen worden, betere sport- of studieresultaten willen behalen, of stress reduceren. En wat zou er veranderen als we ons lichaam meer gaan zien als levend systeem? Welke blokkades komen we tegen en welke hulpbronnen liggen er om zelf die stap te kunnen maken? Bekijk eens het volgende filmpje: