Ken je het verhaal van de zes blinden en de olifant?
Voor mij loopt dit soefi-verhaal als een rode draad door mijn leven. Al tijdens mijn studie gebruikte ik deze tijdens de openingsspeech van de algemene ledenvergadering van onze mini-onderneming. Nog altijd is dit verhaal passend ook bij mijn eigen persoonlijke proces. Elke ervaring zorgt weer voor inzicht in een nog diepere laag en leert je kijken door verschillende brillen. Uiteindelijk heeft iedereen gelijk. En als je denkt dat je het door hebt begint de volgende fase; de olifant leeft!

Deze parabel is ook zo van toepassing op ons voedselsysteem. We hebben in deze maatschappij samen een puzzel te leggen die steeds verandert. De puzzel kunnen we alleen leggen als we bereid zijn om open te zijn, anders te kijken en te doen wat er nu nodig is. Dan ontstaat er een nieuwe beweging naar positiviteit.

Zin om samen te puzzelen?