Gaaf hoe dingen kunnen lopen! Ik ben net terug van een business trip uit de States en kom weer trots terug naar Nederland. Nog geen 2 jaar geleden was mijn eerste eigen project als startend ondernemer een feit. In de avond uren en vrije tijd want mijn baan had ik al wel opgezegd, maar ik had nog een paar mooie zaken af te ronden bij Albron. Inmiddels heeft dit project: functional planting, smart solutions for a sustainable future wereldwijd zijn impact gehad en geleid tot nieuwe projecten, bedrijven en een nieuw perspectief voor de horticulture industrie.

Er was geen vooropgezet plan, ik ging gewoon doen, de inspiratie volgen! In de creatie-stand want daarin kom ik het beste tot mijn recht. Ingegeven door een bijzonder gesprek met Claudia West waarin mijn ziel tot leven kwam en dat was wederzijds. Een vonk en ware verbinding!! En als ik op dat niveau geraakt wordt is er meestal geen houden meer aan, dan stroomt de liefde, passie en kom ik als van zelf in actie. Die flow van binnenuit, echt niets lekkerder dan dat!

Gaat dan alles vanzelf? Oh nee hoor. Ik liep tegen zoveel dingen aan.

Ik werd steeds weer het riet ingestuurd, maar ik was als een jonge hond. Vallen en opstaan, gaan, weer een paar stappen terug, jezelf herpakken en weer gaan! Weg met alle barrières. En ja daarin kwam ik mezelf en mijn beperkende overtuigingen ook gigantisch tegen. Maar als de spirit tot leven komt moet je niet wachten en teveel met je verstand gaan handelen. Volg dat vuur, durf het onbekende op te zoeken en onderweg je angsten die je tegenkomt in de ogen te kijken. Ik heb echt geleerd om volledig te vertrouwen op mijn intuïtie. Wat een avontuur en het leven wordt er zo rijk van om echt voluit te durven leven!

De korte film is in Europa op verschillende filmfestivals, vakbeurzen en tijdens presentaties vertoond en heeft het hele jaar gedraaid op de World Expo 2016 in Antalya (vergelijkbaar met de Floriade). In Amerika is deze binnen en buiten de industrie vertoond bij verschillende congressen, lezingen en vakbeurzen, en ingezet voor diverse medewerkersprogramma’s. Mensen zijn geïnspireerd om na te denken over waardecreatie met groen en hebben zingeving gevonden in wat hun producten kunnen bijdragen aan een betere wereld. De virtual reality experience is een mooie belevingstool gebleken om daadwerkelijk ook bewustwording te creëren over wat groen met je kan doen.

Natuurlijk is het onderdeel van een trend en is het succes juist dat er meerdere partijen en sectoren bezig zijn om nu ook echt op dit gebied te innoveren, dat zorgt voor doorbraken! In 2015 zagen de mensen mij nog als een rare jonge snuiter die weliswaar als dochter van een veredelaar wel iets wist van de plantensector, maar me wel een beetje gek vonden met mijn kartonnen google cardboard.

Bijzonder hoeveel er dan kan veranderen in 2 jaar tijd en hoe dat proces van verandering verloopt.

Zowel in mijn projecten als in mijn eigen proces als mens is transformatie één van de hoofdthema’s geworden die ik heb mogen uitdiepen door ervaring en nog steeds. Niets staat vast, alles is in continue verandering, en als je op die stroom leert surfen zowel persoonlijk als met je bedrijf dan ben je future proof! De nieuwe wereld zullen we anders moeten aanvliegen en dat raakt iedereen. Het vraagt een andere manier van kijken, persoonlijk leiderschap en ware verbinding vanuit jezelf met de ander. Alleen wanneer we in staat zijn om onze intelligente hersenen te laten samenwerken met onze kwaliteiten van het hart kunnen we ons ware potentieel bereiken.

Hoe staat het er voor met jou? Ben jij future-proof? Of in elk geval onderweg…?