Wie zijn de ‘Groene voedselpioniers’ die het aandurfden om met groene idealen een slim en duurzaam product te verzinnen en daarmee de markt op te gaan. Hoe word je een succesvol duurzaam ondernemer en welke risico’s loop je als pionier?

Maandag 7 mei was ik samen met Nina Sickenga van Hrbs. te gast bij de Tegenlicht Meetup in Utrecht over groene voedselpioniers om ons verhaal te vertellen over ons circulaire paviljoen The Green House met urban farm.

In tegenstelling tot de aflevering van Tegenlicht weten wij elkaar gelukkig wel te versterken. Zorg dat je met elkaar gaat ondernemen i.p.v. alleen maar elkaars product af te nemen of met iets komt waar een ander niet op zit te wachten. Samenwerken is niet makkelijk, het vraagt telkens weer om openstaan, anders denken, vragen stellen, visie, inlevingsvermogen, goeie communicatie en vertrouwen. Maar als het lukt dan ben je betrokken partners die elkaar sterker maken en samen business creëren.

Bekijk hier de uitzending van VPRO Tegenlicht: Groene voedselpioniers