De volgende 3 ontwikkelingen gaan een grote rol spelen in onze toekomst!

LiFi
Je hebt vast al eens gehoord over het 5G-netwerk wat er aan komt en welke angsten mensen daar mogelijk in zien, maar de toekomst van gezonde mobiele communicatie zal worden bepaald door het licht. Internet over lichtgolven: LiFi
https://www.lifi.nl/

Zeewier

De teelt van zeewier kan gebruikt worden om brandstof, voedsel, kunstmest en veevoer te produceren en ook kan het gebruikt worden als gezond ingrediënt voor de textiel- en cosmetica-industrie. Zeewierbossen beschermen kustgebieden, nemen koolstof op en vangen zelfs plastic vervuilingsdeeltjes op. Zeewier heeft de potentie dé duurzame eiwitbron van de toekomst te worden: het gehalte aan hoogwaardige eiwitten is hoog, het kan op een duurzame manier worden verbouwd met alle minerale voordelen van de oceanen en er is geen concurrentie om schaarse landbouwgrond. https://www.groene.nl/artikel/zeewier-komt-met-een-belofte

 

Steenpapier

De productie van papier zorgt er niet alleen voor dat er bomen gekapt moeten worden, er wordt ook enorm veel energie en water gebruikt bij de productie waar veel bleekmiddel en chemicaliën bij nodig zijn. Steenpapier wordt gemaakt van mijnafval. Er zijn geen water en chemicaliën nodig, waardoor er dus geen restafval ontstaat. Daarnaast is het extra stevig en waterbestendig. Handige oplossing voor bijvoorbeeld buitencommunicatie zoals terraskaarten in de horeca en als alternatief voor plastic verpakkingsmaterialen.