Vandaag in de krant: “Wetenschap en politiek zijn vertroebeld geraakt” zegt Jet Bussemaker van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving in Nieuwsuur. Het ging hier over het RIVM en het ministerie, maar los van de politiek en het RIVM hoe zuiver is de wetenschap vandaag de dag nog?

Vroeger gebeurde er ‘wonderen’ en was het aan de wetenschap om dit te onderzoeken en daaruit kwamen dan nieuwe inzichten ofwel dat ze het niet konden verklaren dan was het echt een wonder. De wetenschap was gemengd met spiritualiteit en alchemie en volgde na een gebeurtenis. Vandaag de dag leven we het andersom; de wetenschap moet eerst wat aantonen in een experiment op basis van data en dan pas mogen we het toepassen, echter alle natuurwetten en de verbinding met het goddelijke wordt hier vaak achterwege gelaten. Vanuit het hoofd wordt er bedacht wat je wilt weten en hetzelfde onderzoek met een andere intentie geeft andere resultaten. Op zich is er niks mis met deze invalshoek ook deze heeft haar bijdrage, maar dat we met de maatschappij alleen nog maar geloven wat de wetenschap vandaag zegt i.p.v. ook open te staan en zelf te experimenteren lijkt ongepast. Je voldoet niet aan de protocollen en conformeert je niet aan de norm.

Overtuigers van de wetenschap worden boos, want als er dingen zijn die we niet meer kunnen begrijpen en verklaren verliezen we grip en controle en oh wee als we die verliezen dan doen we er alles aan om die weer terug te krijgen. Dat zit in ons als mens inclusief mezelf. We moeten ons dan overgeven en vertrouwen op het niet-weten en dat voelt soms alsof we de grond onder onze voeten vandaan voelen vallen. In sprookjes zie je deze fase heel vaak terugkomen. Durf je je op dit punt wel over te geven dan kan er werkelijk transformatie plaatsvinden.

De kracht van herhaling

We zijn een gebrainwashed volk, de kracht van herhaling zorgt voor een programma in ons brein. Afgelopen week werd dit nogmaals zichtbaar in de uitzending van Het Grote Racisme Experiment een indrukwekkende documentaire uit 2013 waarin mensen onderscheiden werden in 2 groepen op basis van oogkleur. Fascinerend hoe snel er een kloof ontstond tussen de verschillende groepen, binnen een paar uur kunnen we dus al helemaal meegaan in een nieuw programma. Ongelofelijk maar gelukkig werkt het ook de andere kant op!

In een paar uur door de kracht van een nieuwe overtuiging kunnen we onszelf dus voor een stukje opnieuw programmeren met als gevolg een andere overtuiging, nieuwe gedachtes, ander gedrag, anders denken en ander doen. Nieuw keuzes geven nieuwe ervaringen en gevoelens en dus een nieuwe chemie in ons lichaam. De chemische processen in ons lijf reageren namelijk op iedere bewuste en onbewuste gedachte. Emoties zijn bijvoorbeeld ook een chemische reactie op een gedachte. Vanuit dit perspectief creëren we dus zelf wat en hoe wij ons voelen. Raar maar waar! Helaas is alleen het topje van de ijsberg voor ons bewust zichtbaar, veel zit onderwater in ons onderbewuste. Gelukkig zijn er wel veel technieken om toegang te krijgen tot die grote onbewuste laag.

Nieuwe wetenschappers zijn er gelukkig ook en die brengen wetenschap en spiritualiteit weer samen. Neem bijvoorbeeld Joe Dispenza, Gregg Braden en Bruce Lipton. Zij hebben vanuit verschillende invalshoeken hun eigen ontdekkingen toegepast in hun wetenschap en die met elkaar samengebracht, waardoor er weer opening is voor het zelf genezend vermogen in ons lijf. Want hoeveel we vandaag de dag ook weten ons lichaam blijft iets ondoorgrondelijks. We snappen heel veel afzonderlijk maar hoe het geheel harmonisch samenvalt en effectief samenwerkt kunnen we nog niet bevatten en ontrafelen. Lichaam en geest werken samen. Ons aardse lijf en energetisch lichaam werken samen, en ook hart en ziel staan niet op zich zelf. Al deze verschillende aspecten vormen één geheel en hoe dat precies werkt dat blijft het geheim van de smid.

Tijd dus om de huidige wetenschap weer uit te breiden met levende experimenten en wonderen die zij weer kunnen onderzoeken. Laten we ons weer verwonderen door de mogelijkheden van de natuur en spirit en laat wetenschappers daar dan weer eens hun tanden inzetten dan komen we tot verrassende nieuwe inzichten. En daar zitten we zo op te wachten.
Praktische spiritualiteit en nieuwe wetenschap zijn de ingrediënten voor de 21e eeuw. Open je ogen en zie een nieuwe wereld voor je waarin het niet of/of is maar en/en, waar het samen kan gaan en elkaar versterkt. Een wereld waarin synergie centraal staat.