Hoe maakbaar is het leven? Neuralink is een chip voor in hersenen. De oplossing voor verlamming en ziektes, maar tegen welke prijs? AI biedt diverse kansen en mogelijkheden maar wie zit er straks achter het stuur van jouw leven? Jijzelf of een ander? Boeiende ontwikkeling in onze evolutie maar die gaan gepast met ethische vragen. Met dit soort ontwikkelingen moet je afvragen waar jij voor staat.

Hoe onderscheiden we ons als mens?

In deze periode wordt ook ons natuurlijke gevoelssysteem geactiveerd. Het gaat er naar uit zien dat kunstmatige intelligentie slimmer dan ons gaat worden. Wij onderscheiden ons in de toekomst als mens veel meer als voelend intuïtief wezen. Vanuit hartintelligentie kunnen wij onszelf als mens profileren. EQ – SQ en LQ worden de nieuwe vormen van intelligentie die wij ons moeten eigen maken. Voelende creërende wezens die zich ontwikkelen in emotionele, spirituele en relationele intelligentie en veel meer gaan werken met onze unieke verbeeldingskracht. Tenminste dat is waar ik denk dat het in de toekomst naar toe gaat. De technologische ontwikkelingen gaan we niet tegenhouden. Wat we wel kunnen doen is de dialoog aan gaan over wat ethisch verantwoord is. Niemand heeft hét antwoord maar met samenwerken en door gebruik te maken van elkaar komen we tot nieuwe inzichten.

Lees hier het artikel uit het AD: Elon Musk wil chip in hersenen