Duurzaamheidskeurmerken staan échte verduurzaming in de weg

Mooi dat er anders wordt gedacht over duurzaamheid! Waar vroeger bedrijven zelf nog erg vasthielden aan keurmerken en certificaten zie je nu een kanteling naar zelf de regie nemen, koers […]

The Green House kookt voor de toekomst!

Parallellen tussen liefdesrelaties en de relatie met ons werk

Esther Perel ziet vele parallellen tussen liefdesrelaties en de relatie met ons werk. Boeiend artikel over hoe we tegenwoordig net zoveel van werk verlangen als van de liefde. Tijd voor […]

Berlin: living a little

Afgelopen dagen hebben we met een groep foodprofessionals genoten van alles wat Berlijn te bieden heeft! Met Uber (voor mij een nieuwe ervaring) van wijk naar wijk wandelend op ontdekkingstocht […]

De wereld in 2050

Laten we meer vragen stellen bij ons eten

Filosoof Michiel Korthals: We stellen veel te weinig vragen bij ons eten. Lees hier het artikel uit Trouw

Experimenteren met circulariteit en duurzaamheid

Mooi artikel geworden over The Green House! Dit project geeft handen en voeten aan al het pionierswerk van de afgelopen jaren. Manifestatie van een nieuw gezond en duurzaam voedselsysteem, functional […]

Tegenlicht Meetup groene voedselpioniers

Wie zijn de ‘Groene voedselpioniers’ die het aandurfden om met groene idealen een slim en duurzaam product te verzinnen en daarmee de markt op te gaan. Hoe word je een […]

Systeemverandering vraagt om persoonlijke verandering

Mooi interview met Jan Rotmans: “Maar wij zijn het systeem, we hebben het zelf bedacht en opgezet. Wij hebben dus ook het vermogen om dat weer terug te pakken. Uiteindelijk vraagt […]

Wat doen we eigenlijk met ons leven?

In haar nieuwe roman De idealisten houdt Louise O. Fresco mensen een spiegel voor: wat doe je met je leven? “Bevlogenheid is misschien wel de meest aantrekkelijke eigenschap die een ander kan […]